WORKSHOPS

Divendres 29

CONSTRUCCIÓ AMB LEDS

Workshop. De 19 a 21h. Sala EMM
En aquest taller es realitzarà un PIN d’una mini pantalla de leds on els alumnes podran generar un dibuix o imatge. A càrrec d’Àngel Riba (Angel·led), músic, compositor i productor. Com a dissenyador d’artilugis per
l’espectacle, veu en la tecnologia elements útils per a la creació artística.
www.complex.cat/artecnologic

Aforament complert


Dissabte 30

TALLER DE ROBÒTICA

Workshop infantil a partir de 7 anys. 11 a 12.30h. Pati
Els usuaris del taller podran guiar, dirigir o programar un seguit dels millors robots del mercat. Explicarem com manejar-los, i entendrem, amb aquests primers coneixements, els principis de la robòtica.
A càrrec de Joan Pujol, d’Univers Quark.
www.universquark.comPARAULES ESCRITES AMB EL MÓN

12.30 a 14.30h. Sala EMM
Fes adhesius de paraules escrites amb el món. Descobreix com fer servir les imatges de Google Maps com si fos una màquina d'escriure. Captura el teu nom o qualsevol altre cosa que escriguis i emporta't uns adhesius ben guapus per enganxar on vulguis.
www2.ub.edu/cursusductus/femfum/maps.google.catIMPURE

A càrrec de Bestiario
17 a 19h. Sala EMM
Un llenguatge de programació visual que permet la construcció de sofisticades eines d’anàlisi d’informació,
accessible per a qualsevol persona a través d’Internet. Fins fa molt pocs anys desenvolupar i implementar espais d’informació interactiva amb dades i informació era una possibilitat restringida a grans organitzacions capaces d’assumir l’elevat costs que pot suposar l’accés a dades i la seva posterior implementació en sistemes d’informació geogràfica. Avui gràcies al desenvolupament de polítiques governamentals (Open Data), iniciatives corporatives (Flickr, Twitter, Google Maps) o moviments populars (Open Street Maps, Wikipedia, etc.) comencen a abundar les fonts de dades urbanes preparades per ser computades. Així mateix, l’oferta d’eines analítiques obertes és cada dia més gran.
Bestiario és una companyia amb base a Barcelona/Lisboa, fundada fa quatre anys i dedicada a la visualització de dades i a la construcció d’espais per a la creació col·lectiva de coneixement. Combina art i ciència per dissenyar i crear espais d’informació interactiva i desenvolupar un marc potent basat en teoria de grafs, algorismes topològics, models físics i representacions geomètriques i geogràfiques.
www.bestiario.org
www.impure.com

Aforament complert


INTRODUCCIÓ A OPEN FRAMEWORKS

19.15 a 21.15h. Sala EMM

OpenFrameworks és un entorn de programació open source i multiplataforma pensat per a facilitar a dissenyadors i artistes el desenvolupament de projectes que contenen gràfics, vídeo, so, antireactivitat, etc... En aquest taller veurem una introducció teòrica i pràctica, revisant exemples de codi i creant els nostres.

A càrrec de Javier Lloret.
www.javierlloret.com

Aforament complert