CONFERÈNCIES

Divendres 29

BECA GOLFERICHS 2010

Presentació dels projectes premiats en la 2ª convocatòria beca Golferichs d’Arts Visuals.
De 18 a 18.45h. Sala d’actes

NoInteraction (premi jurat)

¿Cómo se supone que deben funcionar los objetos de la vida cotidiana? ¿Cómo interactuamos con ellos? ¿Y cómo lo harían ellos, si pudieran elegir una manera distinta? NoInteraction Project intenta dar la voz a estos robots auxiliadores de cada día y crear un universo donde otras funciones se hacen posible. Nuevas leyes, nuevas formas de interactuar y un lugar para nuevas cuestiones acerca de lo que entiendemos por interacción.http://www.nointeraction.com/Gen-Gen, instrument generatiu musical i  visual (premi públic)

Un concepte artístic denominat "Els monòlegs de la màquina". Una experiència interactiva i explorativa, que es centra en el concepte de generació i retroalimentació constant entre la imatge i el so.
Grup format per tres persones que han cursat un màster en Arts Digitals i que provenen de diferents sub-disciplines; disseny gràfic, vídeo experimental i creació sonora.
http://www.gengen.es/ELS VIDEOJOCS A LA MEDIATECA CAIXAFORUM

Presentació i exposició de jocs i fons documental. De 18.45 a 19h Sala d’actes
Videojocs: història i gèneres; videojocs experimentals; Serious Games: videojocs sobre el món real; videojocs
educatius i Game Art.
A càrrec de Carme Farràs, directora de la Mediateca CaixaForum.ANDROID Vs iPHONE

Lluita verbal. 18.45 a 19.45h. Pati
Lluita entre les dues plataformes que regnen al món dels Smartphones Android contra iPhone.< A càrrec de: http://www.catdroid.org/ i http://www.mobivery.com/


REALITAT AUGMENTADA

A càrrec de Daniel Sánchez-Crespo.
19 a 20h. Sala d’actes.
El creador d’un dels best sellers en jocs per ordinador ens explicarà el funcionament i la concepció dels invizimals un joc interactiu per Sony.Dissabte 30

WACOM

Presentació. 11.30 a 21h. F. Català Roca, espai de fotografia
Presentació de les noves tabletes digitals.http://www.wacom.es/ARDUINOME

resentació. 17 a 17.45h. Sala d’actes
Projecte portat del Monome original a la plataforma de maquinari d’Arduino. Un Arduinome és un dispositiu controlador que imita la Monome utilitzant la plataforma de computació física Arduino. Els plans per al Arduinome són alliberats en virtut d'un codi obert, llicència d'ús no comercial.
www.hangar.org/wikis/lab/doku.php?id=start:octintMEGAFONE.NET

A càrrec d'Antoni Abad.
18 a 18.45h. Sala d’actes
Un dispositiu comunitari de publicació mòbil a la web, un procés col·lectiu.
 Des de 2003, megafone.net convida a grups de persones en risc d'exclusió social a expressar les seves experiències i opinions en reunions presencials i a través de l'ús de telèfons mòbils. Aquests,que permeten als participants crear registres d’àudio i fotografies, i publicar-los immediatament a la web, es converteixen en megàfons digitals que amplifiquen la veu de persones i grups sovint ignorats o desfigurats pels mitjans de comunicació predominants.
http://www.megafone.net/MAPPING

A càrrec d'Eloi Maduell. 19 a 20h. Sala d’actes
Hem crescut amb les pantalles al nostre voltant; de la televisió en blanc i negre i d’allà a l’Spectrum passant per les sagues de la Nintendo, la música electrònica i imatges digitals en interacció formant part del nostre imaginari infantil. De grans les hem desenvolupat com a imaginari professional. Música i imatge en conjunció sinestèsica mitjançant VJs que van de la pantalla a la projecció i de la projecció a l’espai.
http://www.playmodes.com/
http://www.telenoika.net/